Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

Hyundai Cup

Geplaatst 7 dec. 2009 01:02 door Reno Rutten   [ 3 jan. 2010 13:05 bijgewerkt door Geert Debyser ]

Op zondag 29 november vond de laatste interclubdag van het seizoen 2009 plaats in het Oost-Vlaamse Kruishoutem. De damesploeg van Judocentrum Leuven had er een voorlopige 3e plaats in de tussenstand te verdedigen. De podiumplaats behouden en hiermee de kwalificatie voor de nationale interclub (de vier beste Vlaamse tegen de 4 beste Waalse ploegen) verzekeren, was de ambitie.

 

Allereerst werden de dames van Lennik met 4-1 cijfers ingeblikt, de kamp erna, tegen Moorsel, was indien mogelijk nog indrukwekkender, 5-0 voor de Leuvense dames.

De zwaarste kamp van de dag zou de derde zijn, voorspelde coach Olivier. Tegen Berlare stonden de Leuvense meisjes dan ook op scherp, er werd prachtig judo getoond en Berlare werd met 4-0 overwonnen.

De laatste kamp van de dag, tegen Eeklo, was een formaliteit en Leuven wist ook hier met 4-1 cijfers te winnen.

 

Het werd dus een foutloos parcours en dat bracht Leuven op de 2e plaats in de eindstand. Opdracht volbracht en kwalificatie voor de nationale interclub op zaterdag 5 december te Ingelmunster.

 

De eindstand interclub dames 1e afdeling : 1. Koksijde 15 ptn,2. Judocentrum Leuven 14 ptn, 3. Ingelmunster 13 ptn, 4. Lennik 8 ptn.

 

De Leuvense damesploeg bestaat uit : -52 kg : Amelie Rosseneu, Cynthia Rosseneu, Elise Exelmans, Barbara Van Dorpe -57 kg : Ilse Heylen, Carlien Exelmans, Heidi Vlerick -63 kg : Caro Verheirstraeten, Lise Luyckfasseel, Freya Francen -70 kg : Jasmien Vanhees +70 kg : Miriam Heijnen.


Ook de mannenploeg kwam die dag op het appel en het was kampen geblazen, want de degradatie lonkte, na alles verloren te hebben op de eerste wedstrijddag. Er moest dus gewonnen worden.


Het doel, zeker 2x winnen tegen de andere laatsten in de stand, Duffel en Mortsel.


De eerst wedstrijd was al onmiddellijk tegen Duffel, dus de druk was al direct hoog. De wedstrijd kende een spannend verloop, maar de opdracht was volbracht na een 3-4 winst.


De volgende wedstrijd was tegen Koersel, die de 1e wedstrijddag toch wel zwak voor de dag kwamen, maar voor de 2e wedstrijddag de nodige versterkingen hadden voorzien, dat was duidelijk ook te merken aan de uitslag 5-1 voor Koersel.


De volgende belangrijke wedstrijd was dan tegen Morstel, die ondertussen ook al verloren hadden tegen Duffel, dus op dat moment stonden deze 2 ploegen samen met JCL op de laatste plaats met 1 overwinning, winst was een noodzaak! Er werd voor elk punt gestreden door elk van de deelnemers, want men wist wat er vanaf hing, maar JCL trok aan het langste eind met een overtuigende 5-2!!


Gezien Duffel en Morstel geen overwinning meer wisten te behalen, waren we overtuigd van behoud, maar gezien de winning mood, werd eveneens geknocked tegen Brasschaat en ja hoor, ook winst daar 1-4!


Een mooi behoud in de afdeling met een 7e plaats!


Proficiat aan alle deelnemers!! 


De Leuvense herenploeg bestaat uit : -60 kg : Bart Geelen, -66 kg : Bert Quaegebeur, Nils Vanroose, Rico Rutten, -73 kg : Bart Meulemans, Frederique Mallé, Reno Rutten, - 81 kg : Alex Van Huffel, Bram Sabbe, Max Fontaine, Wim Aerts, -90 kg : Geert Debyser, + 100 kg : Ego Sijmens, Filip Deforce.


ą
IMG_1070.JPG
(2783k)
Geert Debyser,
7 dec. 2009 01:37
ą
Geert Debyser,
7 dec. 2009 01:37
ą
Geert Debyser,
7 dec. 2009 01:37
Comments