Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

09-10-2010: Provinciaal Judokampioenschap succes voor Judocentrum Leuven!

Geplaatst 10 okt. 2010 13:23 door Geert Debyser   [ 7 nov. 2010 01:17 bijgewerkt door Reno Rutten ]

Zaterdag 9 oktober vond het provinciaal kampioenschap judo plaats in de sporthal van Judoclub Groot-Gooik.

De inrichtende club zorgde voor een puike organisatie, alle deelnemende judoka’s waren dan ook erg te spreken over het vlotte verloop van deze competitie. Ze hadden zelfs onze Ilse Heylen uitgenodigd om de medailles te komen uitreiken!

Voor de deelnemers van Judocentrum Leuven werd dit provinciaal kampioenschap een echt succesverhaal. Met 6 trokken ze naar Gooik en op het einde van de dag hadden ze elk een medaille kunnen veroveren.

Heidi Vlerick (-57 kg) startte de dag voor Judocentrum Leuven. Een kleine aandachtsfout kostte haar de eerste kamp en meteen ook de provinciale titel. Ze wist dit echter mooi recht te trekken, maakte geen enkele fout meer en werd 2e op dit kampioenschap. De beide andere dames van Judocentrum Leuven, Caro Verheirstraeten (-63 kg) en Jennyfer Arcq (-70 kg), lieten geen steken vallen en sleepten allebei de provinciale titel in de wacht. Caro deed dit na winst in de finale tegen Lise Luyckfasseel, Belgisch kampioene bij de junioren en eveneens een pupil van coach Olivier Berghmans. Jennyfer overvleugelde haar tegenstanders compleet en maakte er, met mooi judo, een echte demonstratie van. Ook bij de heren kwamen de Leuvense judoka’s met 3 aan de start. Tim Demia (-66 kg) wist na een afwezigheid van ongeveer 1 jaar wegens kwetsuur, zijn talent nog eens te demonstreren en ging verdiend met de titel in de gewichtsklasse tot 66 kg lopen. Max Fontaine (-73 kg) was eveneens favoriet om de titel te behalen. In zijn kwartfinale liep het echter mis, een foutje in de golden score (toegevoegde tijd) kostte hem zijn plaats in de halve finale. Geen nood, Max vocht zich terug en behaalde een mooie 3e plaats via de herkansingen. Bij de zware jongens wist Ego Sijmens (+100 kg) de hoogste trede van het podium te beklimmen na een mooie finale.

 

Op 23 oktober zullen onze judoka’s strijden om de titel van Vlaams Kampioen in het Blosocentrum te Herentals. De 4 besten daar plaatsen zich voor het Belgisch kampioenschap te Ronse op zaterdag 6 november.

Op de groepsfoto herkent u van links naar rechts : Olivier Berghmans (voorzitter en coach Judocentrum Leuven), Tim Demia (1e -66 kg), Max Fontaine (3e -73 kg), Heidi Vlerick (2e -57 kg), Rico Rutten (coach Judocentrum Leuven), Ego Sijmens (1e +100 kg), Ilse Heylen (Olympisch atlete Judocentrum Leuven), Caro Verheirstraeten (1e -63 kg), Reno Rutten (coach Judocentrum Leuven), Lise Luyckfasseel (2e -63 kg) en Jennyfer Arcq (1e -70 kg).


Comments