Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

23-10-2010 Sterke prestatie van Judocentrum Leuven op regionaal kampioenschap

Geplaatst 23 okt. 2010 16:05 door Geert Debyser   [ 25 okt. 2010 03:07 bijgewerkt door Reno Rutten ]
Op zaterdag 23 oktober 2010 vond in het Bloso centrum van Herentals het Vlaams kampioenschap judo plaats.

De dames van Judocentrum Leuven konden hun favorietenrol op zeer mooie manier waarmaken. Voor Ilse Heylen, nog steeds revaliderend van een zware knieblessure, kwam dit kampioenschap nog net iets te vroeg. Haar wederoptreden op de competitiemat is gepland voor 28 november te Kruishoutem op de damesinterclub. De Vlaamse Judofederatie stelde haar aanwezigheid echter op prijs en vroeg haar dan ook om de medailles te willen uitdelen.

Caro Verheirstraeten, in de gewichtsklasse tot 63 kg, startte haar campagne tegen Shannon Delanghe van Ronse, Caro werd niet verontrust in deze kamp en ongeveer halfweg wist ze deze dan ook met ippon te bezegelen. Haar volgende tegenstandster, Leen Pauwelijn van Ingelmunster, zou voor veel meer problemen zorgen. Caro kwam zelfs op achterstand maar wist het hoofd koel te houden, en besloot deze kamp op iets minder dan 1 minuut van het einde met een ijzeren houdgreep. In de halve finale was de jonge Milane Kerckhove uit Varsenare niet opgewassen tegen een ontketende Caro. Prachtige worp binnen de 1e minuut en op naar de finale waar ze, net als op het provinciaal kampioenschap, trainingsmaatje Lise Luyckfasseel zou tegenkomen. Ook hier wist Caro de kamp naar haar hand te zetten om alzo de hoogste trede van het podium te bezetten.

Jennyfer Arcq, in de gewichtsklasse tot 70 kg, begon haar regionaal kampioenschap tegen Fran De Somer uit Moorsel. Na puik grondwerk wist Jennyfer deze kamp met een vol punt naar zich toe te trekken. De volgende tegenstandster was Shauny Vanroy uit Oostende. Ook hier weer mooi afgerond binnen de 1e minuut en meteen goed voor een plaats in de halve finale, waar Zoë Peeters uit Antwerpen haar opwachting maakte. Door het aanvallende werk van Jennyfer, liep Zoë op 3 achtereenvolgende strafpunten, maar zelfs met deze comfortabele voorsprong wist Jennyfer nog een mooie ippon te scoren en was ze meer dan verdiend finaliste, dit tegen Charlotte Temmerman uit Lummen. Temmerman kon echter weinig weerwerk bieden tegen een Jennyfer in bloedvorm en de 2e gouden medaille op dit regionale kampioenschap voor een Leuvense judoka was meteen een feit.

Op 6 november strijden de 4 beste Vlaamse dames tegen de 4 beste Waalse dames te Ronse om de titel van Belgisch kampioen. Zowel Caro Verheirstraeten als Jennyfer Arcq horen, met hun prestatie van vandaag, bij de favorieten om deze titel weg te kapen.

Podium -63 kg : 1. Caro Verheirstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Lise Luyckfasseel (Groot Gooik), 3. Milane Kerckhove (Varsenare) en Leen Pauwelijn (Ingelmunster).

Podium -70 kg : 1. Jennyfer Arcq (Judocentrum Leuven), 2. Charlotte Temmerman (Lummen), 3. Fran De Somer (Moorsel) en Zoë Peeters (Antwerpen United Judo).


Sportieve groeten

Olivier Berghmans
Voorzitter Judocentrum Leuven
Persoonlijke trainer Ilse Heylen
Comments